Fotoreportaj: Hramul ,,Adormirii Maicii Domnului”, Icoana Facatoare de minuni

O călatorie cu scop nobil, un pelerinaj divin catre sanctuarul Născatoarei de Dumnezeu, Biserica din Cacica reprezintă pentru mulţi credinciosi catolici o destinaţie pentru data de 15 August, când se  celebreaza ,,Adormirea Maicii Domnului”

Această biserică răsare pe dealurile Sucevei, şi este renumita ca fiind lăcaşul ,, Icoanei făcatoare de minuni”. Istoria spune ca ceastă icoană era copia icoanei de la Czestochowa executată, de Bătrânul Daniel de 70 de ani, pentru un oarecare scriitor Dominic care, rugându-se în faţa acestei icoane, s-a însănătoşit într-un mod miraculos. Din cauza caracterului excepţional al acestei icoane, ea a fost amplasată în altarul central la 22 august 1742. După aceasta, în biserică s-a săvârşit miracolul “lacrimilor” ce curgeau din ochii Madonei. Aloizy Friedrich în lucrarea sa “Istoria miraculoaselor icoane ale Preasfintei Fecioare Maria din Polonia” aminteşte că, atunci când oamenii adunaţi au cântat “Fii binecuvântată”, chipul Preasfintei Fecioare Maria imediat s-a luminat şi însufleţit.

Icoana este un basorelief de 86 x 60 cm, executată din lemn aurit şi argintat. Doar feţele şi palmele Maicii Domnului şi ale Pruncului Isus sunt pictate. Icoana reprezintă pe Preasfânta Fecioară Maria ţinând în braţe pe Pruncul Isus care cu mâna stângă strânge la piept o carte, iar dreapta o are ridicată învăţând poporul. Palma dreaptă a Mariei este îndreptată către Isus, ca şi cum ar spune: “Faceţi tot ce el vă zice!” Ambele figuri au coroane de stele.

Cu această ocazie, în fiecare an de această sărbătoare se adună mii de credincioşi la acest lăcaş sfânt pentru a fii alături de această minune. Acest an oficialitatile prezente au fost Preasfinţitul Petru Gherghel, Episcop de Iaşi, şi Înalt Prea Sfinţia Sa, Arhiepiscop si Mitropolit de Bucureşti, Ioan Robu.
Comments

Categories: Evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *