Locuri şi memorii – Leapşă

Deşi nu v-am obişnuit până acum cu lepşe pe acest blog, vreau să încep prin a lansa eu una. Fiind prima, vreau să fie lansată de mine, ca apoi să răspund celor cărora le sunt dator.

Cu siguranţă fiecare din voi s-a plimbat, a călătorit şi a văzut diverse locuri din lumea aceasta. Dintre toate unul din ele trebuie să fie mai deosebit, trebuie să vă fi rămas în memorie şi să vă fi lăsat amintiri plăcute.

De aici şi întrebarea mea. Ce locuri aţi vizitat şi aţi rămas impresionat de ceea ce aţi văzut?

Povestea mea – Elveția

Eu o să încep prin a descrie excursia în Trogen, Elveţia, o tabără de 2 săptămâni în care am petrecut unele din cele mai frumoase momente de până acum.

În această tabără este vorba de un proiect internaţional realizat de fundaţia Pestalozzi care are în vedere schimburile interculturale. Am început vorbind despre excursia mea, aşa că dupa o scurtă descriere generală o sa trec la aspectele particulare.

În primul rând modul de organizare internă. Satul este format din mai multe cabane dotate cu camere de 2, 3 şi 5 persoane, fiecare căbănuţă având o sală de mese. Fiecare locuitor al cabanei avea în fiecare zi un serviciu de făcut, membrii trebuind să se autogospodărească. Cei care răspundeau de mâncare trebuiau să aducă mâncarea cu un căruţ şi să o servească, cei care răspndeau de curaţenie aveau grijă ca aceasta să fie întreţinută etc.

În fiecare zi aveau loc excursii în întreaga ţară, astfel am ajuns să cunosc Elveţia şi să văd cât de frumoase pot fi toate locurile de acolo. Vederea alpilor din orice zonă te-ai uita, verdeaţa  şi peisajul impresoinant pe lângă oraşele atât de curate, întreţinute şi frumoase sformează nişte amintiri greu de uitat. Aceste excursii au fost urmate de ateliere şi work-shop’uri care aveau la bază intercunoaşterea şi dezvoltarea comunicării într-o limbă străină.

În acel loc am cunoscut foarte mulţi oameni din diferite ţări, centrul organizaţiei fiind un mozaic intercultural, rasial şi etnic. Cele 2 săptămâni petrecute acolo sunt de neuitat şi mi-aş dori foarte mult să repet experienţa bucurându-mă de două ori mai mult acum când sunt conştient ce adevăratele valori de acolo.

Această leapşă merge mai departe la toţi cititorii articolului dar în special la Cristi ( Chinezu), A.Dragoş, Dan ( Spuse ), Cristi Serb ( Criserb), Moga Marius şi GrimCris

Comments

Categories: Orfanesa

9 comments

  • Dan

    Eu am vazut multe locuri superbe, atat in tara cat si prin alte parti, da’ as vrea sa aman leapsa vreo 3 saptamani, dupa ce ma intorc din Antalya, Kemer. Ma gandesc ca voi avea ce sa povestesc.

    • Alex Dima

      A fost acum ceva vreme, am avut diverse activităţi de intercunoastere şi dezvoltare personală, anumite jocuri şi excursii prin toată Elveţia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *