Preşedintele României

Îmi cer scuze de întârziere dar am primit de la GrimCris o leapşă destul de interesantă în care mi se cere să menţionez câteva lucruri pe care le-aş face eu dacă aş fi preşedinte. În primul rând deciziile ce ţin de stat trebuie să urmeze principiul unei relaţii bune cu presa pentru a păstra o legătura frumoasă între mine şi popor.

Dacă, ipotetic vorbind, aş fi preşedintele României pentru o perioadă scurtă de timp, aş avea grijă de:

● Turism – Toate ţările din jurul nostru transformă orice zonă în punct de atracţie. Turiştii aleg acele ţări care oferă condiţii. La noi preţurile sunt foarte mari şi în general nu ai parte de servicii de calitate. Avem atâtea zone cu potenţial, atâtea peisaje frumoase, atât la munte cât şi la mare, încât ar fi foarte uşor să dezvolţi turismul în Romania oferindu-le celor din domeniu motive pentru care ar investi.

● Educaţie – Sistemul român de educaţie este la pământ. În fiecare an se schimbă programele şi se dă peste cap atât programul şi materia de studiu a elevului cât şi a profesorului. Aş permite învăţământului să se axeze pe dorinţele elevului astfel încât acesta s-ar familiariza în special cu ceea ce îşi doreşte să continue în viaţă, atât din perspectiva teoretică cât şi din cea practică.

Birocraţie – Aş reduce numărul angajaţilor atât de la ministere unde numărul este mult prea ridicat, oameni mulţi care nu fac nimic, cât şi la nivelurile inferioare unde există angajaţi de formă.

● Justiţie – Legile în Romania sunt făcute în aşa fel încât să pedepsească omul de rând într-un mod mult mai diferit decât pe cel bogat, cu pile şi relaţii. Aş modifica în totalitate întreg sistemul judiciar astfel încât toţi oamenii să fie trataţi egal, să nu existe protejaţi, nepotisme sau ordine de la preşedinţie.

● Sănătate – Doctorii, precum orice alţi bugetari, sunt plătiţi pentru meseria pe care o practică. Mi se pare inadmisibil ca un doctor să impună şpagă pacienţilor contra unor servicii pentru care deja este plătit. Aş pedepsi foarte grav şpaga şi aş direcţiona o parte mai mare din PIB spre sănătate astfel încât fiecare spital să poată funcţiona în condiţii bune.

Reforma statului ar trebui să aibă loc în totalitate pe toate planurile astfel încât acestea nu pot fi enumerate într-un simplu articol. Reforma ar trebui să fie complexă şi să cuprindă toate sistemele româneşti, de la mic la mare.

Până o să ajung preşedinte şi o să revoluţionez ţara, această leapşă merge mai departe la Bogdan si la toti cei care nu au scris despre ea inca.

Comments

Categories: Orfanesa

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *