Fotografia în viaţa lui Vali Bărbulescu ( Interviu )

Demult aveam în plan să încep o nouă categorie pe blog, categorie în care veţi putea afla mai multe informaţii despre pasiunea şi meseria unor fotografi chiar de la ei. Această categorie va conţine interviuri ale fotografilor, interviuri ce reuşesc să atragă atenţia asupra aspectului fotografiei din viaţă, a importanţei acesteia.

Pentru primul articol mi-am dorit să încep cu Vali Bărbulescu. După cum mulţi ştiţi, Vali este DJ în cluburi şi la VibeFM dar o parte importantă a activităţii sale este şi fotografia. Acest interviu se bazează pe aspectul fotografiei din viaţa lui

Alex Dima: Ce înseamnă pentru tine fotografia ?

Vali Bărbulescu: Am descoperit fotografia relativ tarziu, respectiv acum vreo 5 ani. Din fericire pasiunea pentru aceasta era latenta. Imi aduc aminte ca in clasa 4-a am “imprumutat” de la bunici un aparat Zenith si faceam poze colegilor de clasa. La figurat, pentru ca nu aveam film in aparat… Acum fotografia este ceva ce ma rasplateste foarte mult. Ma bucura fiecare cadru reusit. Fiecare 1/125 dintr-o secunda din viata unui om surprinsa intr-un portret. Pentru mine fotografia inseamna pasiunea pentru frumos.

Alex Dima: Este mai mult decât un hobby ?

Vali Bărbulescu: Da, pot spune ca fotografia a depasit stadiul de hobby. Asta in ideea ca am ajuns sa castig bani din aceasta activitate. Nu reprezinta insa principala mea sursa de venit.

Alex Dima: Cum reuşeşti să îmbini fotografia cu muzica şi care este relaţia dintre ele ?

Vali Bărbulescu: Am gasit foarte multe similitudini intre muzica si fotografie. Deci, se imbina excelent cele doua. De multe ori muzica ma inspira in fotografie si invers.

Alex Dima: Dacă ai avea de ales între fotografie şi muzică, ce ai alege ?

Vali Bărbulescu: Detest intrebarile cu “alesul” ! Nu am de ce sa ma aflu in postura de a alege intre cele doua atata vreme cat le pot face simultan.

Alex Dima: Ce cameră foloseşti şi ce obiective ai la aceasta ?

Vali Bărbulescu: Canon 5DMK2 cu o serie de obiective Canon. Preferatele mele sunt 24-70 mm f/2.8 L, 50 mm f/1.4, 85 mm f/1.2 L si 100 mm f/2.8 L IS Macro. Deasemenea folosesc frecvent un Lensbaby Composer. Am si o camera ultra portabila pe care o am aproape in permanenta cu mine: un Lumix GF1 cu un obiectiv fix 20 mm f/1.7. Visez insa la o Leica M9 cu un Noctilux 50 mm f/0.95.

Alex Dima: Spune-ne ceva despre tine şi dacă mai ai ceva de adăugat.

Vali Bărbulescu: Nu imi place sa spun lucruri despre mine inafara de cele despre care sunt intrebat. Asadar iti ofer sansa unui interviu viitor si daca vei mai avea intrebari iti voi raspunde cu placere. Pana atunci va astept pe www.barbulescu.ro

Şi eu îţi mulţumesc Vali pentru timpul şi răspunsurile acordate. O sa mai urmeze în viitor un interviu cu acesta, între timp acesta fiind primul articol ce va deschide seria ,,Interviuri cu fotografi”.

Comments

Categories: Interviu cu fotografi

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *