Rezervaţia naturală ,,Creasta Cocoşului”

În cadrul acestui articol din ,,Jurnal de călătorie”, Bogdan Croza  ( Intuition Art) ne prezintă un fotoreportaj interesant despre rezervaţia naturală Creasta Cocoşului.

Image and video hosting by TinyPic

Rezervatia naturala “Creasta Cocosului” a fost infiintata in anul 1954 si este arie naturala protejata incadrata la categoria monumente ale naturii. Se aflat la aproximativ 30 de km de Baia Mare, Maramures. Este o adevarata “perla” turistica si peisagistica a Muntilor Gutai si a Maramuresului.

Este o portiune dintr-un vechi vulcan si din cauza ca privita dintr-un anumit unghi seamana cu o cresta de cocos localnicii au denumit-o “Creasta cocosului”. Are o altitudine de aproximativ 1450m. Din varful Crestei vei avea parte de peisaje nemaipomenite, o bucata din Maramuresul vechi, Masivul Rodnei, Taurile Chendroaiei si multe alte. Iar ca si rezervatie natura din punct de vedere al animalelor, isi fac veacul aici numeroase specii de pasari, din cauza aceasta fiind prezent la baza Crestei un punct de observatii ornitologice, lupi, ursi, numeroase specii de taratoare incluzand si vipera berus, etc.

Comments

Categories: Jurnal de călătorie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *