Banner-Concurs-de-arta-fotografica1

Concurs de artă fotografică pentru amatori – Fotografia cu model

După cum am anunţat şi pe reţelele sociale, am lansat un nou concurs cu premii. Acest concurs are două laturi: Fotografie şi Descriere artistică

  • Fotografie

Partea foto a concursului are drept tematică ,,Fotografie cu model’’ în care vă puteţi înscrie cu orice fotografie ce are drept subiect principal un model omenesc, masculin sau feminin. Portretele vor fi analizate de un juriu format din fotografi cu experienţă:  Alex Cărbune, Adrian Holerga, Dragoş Asaftei şi eu, Alex Dima, dar şi publicul are posibilitatea de a alege locul III.

Vă puteţi înscrie cu maxim două fotografii de persoană. Vor fi punctate fotografiile dumneavoastră în funcţie de originalitate, tehnică, compoziţie şi tematică. Se va puncta şi relaţia fotografie – titlu, astfel încât titlul fotografiei trimise este absolut necesar.

Fotografiile trebuie sa aibă latura cea mai mare cuprinsă între 800-1000 px şi este necesară fotografia originală cu  exif, la cererea noastră în cazul în care considerăm că este nevoie, pentru a dovedi că sunteţi proprietarul de drept. Înscrierea are loc prin comentariu pe blog, pe pagina de facebook sau prin email, alexdimav @ gmail .com.

Premiul I şi II vor fi acordate de juriu iar câştigătorul premiului al III-lea va fi ales prin votul dumneavoastră, având posibilitatea de a vota prin comentarii pe blog şi pe pagina de facebook a concursului.

Un alt avantaj al acestui concurs este şansa câştigătorilor şi a persoanelor pe care le consider cu potenţial de a beneficia de campania ce o voi începe în viitorul apropiat, un proiect de promovare a tinerelor talente.

  • Descriere artistică

În a doua parte a concursului vă puteţi înscrie printr-o descriere artistică realizată la orice fotografie ce îmi aparţine. Aici se va ţine cont de originalitate, de abordarea personală şi de impresia realizată la citirea textului. Textul să nu fie copiat pentru că veţi fi eliminat din concurs.

Textele, pentru a fi luate în considerare, trebuie postate într-un comentariu pe blog sau pe pagina de facebook dedicată concursului alături de linkul cu fotografia descrisă.

Aici punctajul va fi împărţit. 75 % va fi acordat prin votarea dumneavoastră, likeuri pe pagina de facebook şi comentarii,  25 % părerea mea. Pentru a avea o şansă cât mai mare trebuie să participaţi cu texte cât mai originale, frumoase şi să le promovaţi pentru a beneficia de cât mai multe reacţii.

Perioada de înscriere este de două săptămâni, până la data de  10 martie.  Pentru acordarea rezultatelor, juriul va avea la dispoziţie o săptămână. După această perioadă voi anunţa câştigătorii pe blog şi pe pagina de facebook.

Ca la fiecare concurs ce se respectă, acordăm şi premii. Le mulţumim sponsorilor care sunt alături de noi. Sponsorul principal, Albume-foto.ro oferă un premiu în valoare de 350-400 RON, un album foto deosebit. Al doilea premiu este oferit de ExtraFoto, un calendar personalizat foarte frumos, şi premiul al treilea este oferit de A.Dragoş, un ghid de fotografie. Pentru latura de descriere artistică ofer un tablou.

Comments

Categories: Concursuri, Noutăţi, Ştiri

19 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *