Natura de aproape: Mierlă

Mierla, în denumirea originală latinească Turdus Merula ( Sturzul singuratic ) este o pasăre cu un tril deosebit, o pasăre cântătoare ce se găseşte în deosebi în Europa, Asia, Australia şi zona Africii de Nord.

În general se hrăneşte cu insecte mai mici dar, în funcţie de anotimp, poate mâncă şi fructe sau seminţe vegetale. Deşi înainte trăia prin păduri, în ultima perioadă s-a ,,urbanizat” şi trăieşte şi prin parcuri sau grădini.

Mierla este o pasăre de culoare neagră, cu ciocul galben şi un contur galben în jurul ochilor supranumit şi ochelari.  Fiind o pasăre sedentară, cel puţin exemplarele din ţara noastră, ne putem bucura de ele şi de cântecul lor vesel tot timpul anului.


Comments

Categories: Natura de aproape, Păsari

9 comments

 • DubluQ

  Pe langa fotografiile care sunt foarte reusite, apreciez foarte mult si rabdarea pe care o ai. Sa fotografiezi pasari e destul de greu, se sperie foarte repede, si mai ales ca banuiesc ca nu ai tras cu un 400 sau 600 deci a trebuit sa te apropii. Felicitari!

 • Moga Florin

  Şi eu aştept să vină primăvara să apară mai multe zburătoare, vreau să încerc şi eu să fotografiez diferite păsări. De fapt să încerc.

  • Alex Dima

   Sunt frumoase pasarile însă trebuie să ai răbdare şi să te documentezi un pic dinainte să vezi pe unde le găseşti, când etc.

 • Valentina

  Buna seara,
  Sigur canta tot timpul anului ???
  In varful bradului din fata ferestrei mele, toata primavara si vara, vine o mierla…he, he…un mierloi, este negru si are ciocul portocaliu si canta de mama focului.
  Prima data pe la 9 dimineata…este politicos, nu ma scoala de cu zori si revine dupa amiaza, dar cam la aceeasi ora, 14. Isi face numaru’ vreo jumatate de ora dupa care dispare iar.
  Nu stiu unde isi are cuibul, sunt copaci mult mai mari si mai inalti in apropiere, dar ma viziteaza si il ador in concertul lui de fiecare zi.
  In ultimul timp, nu l-am mai auzit, de aceea am crezut ca nu canta tot timpul anului.
  Multumesc pentru frumoasele poze cat si pentru informatii !
  O seara minunata !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *