Lună din ceruri

Lună diformă,

Tiranică,

Trudin în cercuri,

Reflectând fierbine,

Reflectând rece…

Pământ înclinat,

Care te rostogoleşti şi gâfâi,

Şi te învârţi nebuneşte,

Care din noi este biciul şi care titirezul ?

Nu avem de ales, trebuie să dansăm împreună,

Rotindu-ne şi rotindu-ne şi rotindu-ne şi rotindu-ne…

Comments

Categories: Fotografii orfane, Poegrafie

6 comments

 • Irina

  Intr- adevar… ” diforma”, ” tiranica”… un astru marcat de notele bizarului de data aceasta… care inspira ceva unnatural… prin… forta de sugestie… prin faptul ca- ti lasa imaginatia libera, sa patrunda in colturi nebantuite, asa cum face a mea acum… Privind luna ta, parca as percepe pe chipul ei alte cateva chipuri suprapuse ca intr- un joc al fortelor malefice…

  Iar poezia e in stil contemporan:D… fara rima, dar expresiva prin sensuri ascunse printre randuri… si tot “rotindu- ma, rotindu- ma, rotindu- ma” si luandu- mi pentru o clipa ochii de la luna cea fantastica, am descoperit patru pereti si o fereasta prin care patrunde soarele, nu luna!:(… sunt in camera mea, nu e numic unnatural aici… si e dimineata… dar abia astept seara… poate prind si eu o luna asa de nefireasca si de… magica:D… poate… un “poate” care marcheaza insa dubitativul… Vom vedea!… si totusi, raman cu impresia ca am mai vazut luna asta undeva…

  undeva… poate intr- o viata anterioara…

  Good!:):D:D:D

 • Raimi

  O intrebare: ce setari si obiectiv ai folosit pentru a surprinde asa de clar si frumos luna? Si eu am incercat la inceputul sapt. trecute … dar fara prea mare succes. Ce-i drept nu m-am documentat, dar vazand luna asa de frumoasa, am zis sa incerc in fel si chip. Mijl. de care dispun sunt un entry-level D40 Nikon cu ob standard 18-55 si zoom-ul 55-200. Iata tentativa mea mai mult experimentala aici: http://fotoraimi.blogspot.com/2011/04/luna.html Merci.

 • Alex Dima

  @Raimi, Nu ştiu ce a ifacut cu luna ta insa nu a iesit deloc cum ar trebui. Foloseste iso 200-400 si un timp ridicat, 1/1000, 1/1600, depinde. Experimenteaza. vezi.

 • Raimi

  Merci … deci trebuiau timpi mai scurti de expunere … chestia e ca nu m-am dus mai mult de 1/125 dar in medie am facut rateuri cu 1/4 1/10 1/25 … Ai folosit un tele mai mare de 200? A, vreo diafragma anume sau lucru pe prioritate timp exp si las aparatul sa decida F-ul? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *