Detalii macro – Best of

Continuând seria best of, acum vă prezint o colecţie frumoasă de fotografii macro. Acest gen fotografic este unul foarte frumos, însă cere foarte multă răbdare. Să vezi fiecare insectă nu este uşor deloc, cu atât mai mult să o urmăreşti şi să te apropii de ea. Cu toate acestea, fotografia macro este foarte frumoasă iar detaliile ce scapă ochiului liber devin subiectul fotografiei.

Cel mai vesel macro

Îmi place această fotografie datorită expresiei albinuţei care parcă zâmbeşte răsărind după o crenguţă. Fotografia este realizată anul trecut şi este una din preferatele mele.

Macro albina

 

Cel mai expresiv macro

Această fotografie mi se pare una din cele mai expresive ale mele datorită mesajului foarte evident transmis. O viespe îngenunchează în faţa alteia indicând rangurile diferenţiale din lumea acestora şi respectul cuvenit.

 

Cel mai expresiv macro

 

Macro cu o cromatică plăcută

Îmi place foarte mult contrastul acestei fotografii, culorile galben şi albastru potrivindu-se foarte bine în acest cadru şi evidenţiând detaliile furnicii.

 

Macro furnica

 

Cel mai reuşit macro

Aceasta mi se pare cea mai bună captură macro a mea din mai multe motive. Acest păianjen săritor este foarte greu de găsit şi după căutări de o vară întreagă, am reuşit să prind unul pentru câteva minute. Mărimea acestuia este foarte, foarte mică şi face fotografierea foarte dificilă. Viteza sa este de asemenea foarte mare şi farmecul său este deosebit.

Paianjen saritor macro

 

Macro în detaliu

Capul unui ţânţar este foarte mic, de aceea detaliile acestei fotografii mi se par deosebite. Este foarte greu să surprinzi un astfel de detaliu, însă din fericire ţânţari avem destui.

 

Paianjen saritor

 

Petale macro

Acest macro floral este preferatul meu datorită cromaticii foarte plăcute şi reprezintă subiectul a multe tablouri realizate până acum.

Trandafir macro

 

Farmecul unui strop

Fotografierea stropilor este foarte interesantă şi lărgeşte foarte mult această categorie macro. Textura stropilor este deosebită şi tocmai aceasta reprezintă farmecul fotografiei.

 

Macro stop de apa

 

 

În continuare vă ofer o galerie a fotografiilor macro, un best of al acestei categorii care sper să fie pe placul vostru şi care să vă facă o idee despre cât de greu dar frumos este acest gen fotografic.

 

Comments

Categories: Best Of, Macro

12 comments

 • Gabor Augustin-Cristian

  Cu adevărat best of, sunt fotografii foarte reușite și sunt conștient de efortul depus pentru a le realiza. Sincer îmi plac enorm și m-au impresionat, în special, cele din ciclul abstract, sunt mai mult decât extraordinare! Felicitări pentru munca pe care o faci, și mult succes pe viitor!

  • Alex Dima

   Mulţumesc foarte mult. Ştiu că mă urmăreşti de ceva vreme şi îţi mulţumesc şi pentru asta!

 • Bogdan

  CITAT: “Cel mai expresiv macro
  Această fotografie mi se pare una din cele mai expresive ale mele datorită mesajului foarte evident transmis. O viespe îngenunchează în faţa alteia indicând rangurile diferenţiale din lumea acestora şi respectul cuvenit.”

  Asta mi se pare funny… sau poate s-a aplecat sa guste ceva de jos 😛

  In rest super pozele… Tine-o tot asa.

  • Alex Dima

   E foarte probabil ca acesta să fi fost motivul pentru care s-a aplecat însă în fotografie se poate înţelege altceva. Mesajul ar fi mai profund decât o simplă coincidenţă. Mersi.

 • Teo

  Nu mai am cuvinte.Chiar sunt superbe fotografiile! Cele mai frumoase pe care le-am vazut in ultima vreme! Felicitari si nu te lasa!

 • Moga Florin

  Toate sunt foarte reuşite. Cele mai greu de realizat sunt cele care implică insecte, acestea nu prea stau locului şi e destul de greu să le surprinzi. Felicitări!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *