Din culisele brutăriei

Produsele de panificaţie sunt produse de bază în alimentaţie, de aceea calitatea acestora dar şi cantitatea trebuie să fie pe măsură. Acest fotoreportaj vă prezintă viaţa într-o brutărie, munca ce trebuie să o depună în fiecare zi angajaţii.

Zilele de vară caniculare sunt cele mai dificile. Temperatura puternică de afară combinată cu căldura emanată de cuptoare este foarte periculoasă şi transformă condiţiile de muncă în unele destul de grele. Totuşi, antrenamentul şi experienţa angajaţilor contribuie la un rezultat cât mai bun.

Brutarie - Cum se face painea

Pâinea se face din elementele de bază, făină, apă, sare şi drojdie. Acestea sunt măsurate şi puse într-un mixer special ce le transformă într-un aluat numai bun de modelat. Fiecare bucată de aluat este cântărită şi apoi angajaţii îi dau forma specifică, după care se pun pe tăvi enorme sau pe rafturi şi apoi sunt împinse în cuptoare.

La final se scot pâinile din cuptor şi se stropesc cu o anumită soluţie, se aranjează în rafturi mobile şi se trimit spre magazine proaspete şi calde.

Brutarie - Cum se face painea

Astfel se prepară pâinea ce o vedem noi în magazine. Deşi gustoasă, ea necesită foarte multă muncă şi atenţie, meseria de brutar nefiind una chiar uşoară.

Comments

Categories: Artistice, Fotoreportaj

2 comments

  • Catalina

    Mirosul pâinii proaspăt coapte nu îți lasă doar gura apă, ci te face o persoană mai bună, iar prin pozele de mai sus ma fac sa ma simt o persoana mai buna 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *