Redescoperă România, Dobrogea – Ziua a treia

Ziua a 3-a din Redescoperă România – Dobrogea a fost cu adevărat interesantă și cea mai frumoasă de până acum, din punctul meu de vedere. Obiectivele de astăzi au fost foarte frumoase și un avantaj a fost faptul că în prima parte a zilei am mers împreună toate cele 5 dustere.

Redescopera Romania, Dobrogea

Am început cu Crama Murfatlar la care ni s-a ținut o scurtă prezentare, am vizitat apoi mare parte din fabrică, am aflat niște lucruri foarte interesante despre aceasta și am degustat vinuri. Începând cu vin sec și terminând cu un vin dulce (Lacrima lui Ovidiu )am observat diferența aromei și a buchetului unui vin bun și unul de duzină.

 

Foarte mare fabrica de vin de la Murfatlar. Aceasta stochează aproape 60 milioane de litri de vin, este dotată cu un echipament chiar modern și are doar 200 de oameni angajați cu tot cu fermele din zonă, fiind printre primele mari branduri din țară.

După ce ne-am înveselit la degustarea de vinuri am pornit spre Lacul de Cretă. O zonă interesantă și cu un potențial fotografic frumos.

Lacul de creta

Următorul punct pe ordinea de zi a fost Cetatea pontică de la Argamum. Un loc foarte frumos datorită peisajului din zonă și a vederii pe care o oferă. Aici însă am fost în grabă pentru că soarele urma să apună în 20-30 de minute și ne doream să prindem apusul la Enisala. Norocul nu a fost chiar cu noi și soarele a intrat în nori.

Cetatea pontica Argamum

Enisala este o cetate pe care mi-am dorit foarte mult să o văd încă de când am citit articolul lui Bobby. Așteptările nu au fost mai prejos decât realitatea și zona este cu adevărat superbă. Cetatea are ziduri foarte vechi iar panorama de sus este foarte frumoasă. Am stat alături de colegii #dinRomania o jumătate de oră și am admirat zona. Superb!

Am văzut și niște mori eoliene și nu știu de ce dar mă fascinează acestea. Seara am prins un apus interesant, însă am prins doar un cadru pentru că ne grăbeam. A fost cea mai frumoasă zi de până acum din Redescoperă România ediția aceasta, dar cu siguranță nu mai faină decât ziua ce urmează pentru că vom ajunge în Deltă.

 Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman. Mulţumiri personale pentru Doctor Laptop.

 


Comments

Categories: Fotoreportaj, Jurnal de călătorie, Redescopera Romania

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *