Natura de aproape: Sfrâncioc Roșiatic

Făcând parte din familia Laniidae, sfrânciocul este o pasăre foarte des întâlnită în Delta Dunării dar și în întreaga țară, preferând zonele deschise unde sunt pâlcuri de arbuști și copaci. Specia surprinsă în fotografiile următoare este Sfrâncioc Roșiatic, pui cu spatele și aripile roșcate, urmând să își schimbe penajul ulterior.

Acesta se hrănește cu insecte mari. Stă la pândă apoi plonjează direct spre pradă și o capturează din zbor. Acesta preferă să își facă cuibul în copacii de mică înălțime unde femela depune în luna mai 5-6 ouă care sunt îngrijite atât de mascul cât și de femelă.

Fiind o pasăre migratoare, aceasta părăsește țara noastră toamna, prin luna septembrie, și revine primăvara, în aprilie. Lungimea este de 16-18 cm iar anvergura aripilor de aproximativ 25 cm, astfel fiind o pasăre de dimensiuni destul de mici cu o greutate de 25-30 grame.

Sfrancioc Rosiatic

 

Comments

Categories: Natura de aproape, Păsari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *