Concurs de fotografie: Foto-Haiku, Orașul

Cu foarte mare drag vă anunț unul din cele mai deosebite concursuri de fotografie pe care le-am întâlnit. De ce spun asta? Din două motive. Pentru că este organizat pe unul din cele mai profesioniste siteuri din nișa foto, și în special datorită tematicii lui aparte.

Este vorba de ,,Foto Haiku: Orașul”. Fiecare concurent are la dispoziție 137 de haiku-uri, o formă a liricii japoneze formată din 3 versuri, însă cu o concentrație filozofică interesantă și cu o abordare foarte specială. Fotografia asociată haiku-ului nu trebuie să ilustreze plat versurile, ci dimpotrivă, să sporească înțelesul ascuns al acestora și să îți ofere o viziune asupra lor.

„Am iniţiat acest proiect din dorinţa de a asocia haiku-urilor cu tematică urbană o fotografie care să creeze, împreună cu versurile, un nou „tot unitar”, o nouă alcătuire artistică, diferită oarecum şi de haiku-ul iniţial, dar şi de fotografia luată separat.” (Ioana Dinescu)

Concursul se va desfășura în două etape. Până pe 9 decembrie vă puteți înscrie cu o singură fotografie destinată haiku-ului ales, iar de pa 10 până pe 19 decembrie se vor juriza fotografiile trimise. Primele 35 de rezultate vor fi prezentate într-o expoziție foto organizată alături de ,,Bucureștiul Meu Drag”, iar primii 3 câștigători vor beneficia de un album foto profesional care să le ofere posibilitatea de a-și tipări cele mai bune lucrări și de a-și crea un portofoliu desoebit.

Concursul este cu adevărat frumos și incitant, de aceea vă recomand cu mare căldură să participați! Mai multe detalii găsiți pe Comunitate Foto. Mult succes!

Comments

Categories: Concursuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *