O zi pentru România – 1 decembrie

Astăzi este 1 decembrie, o zi frumoasă și cu adevărat importantă pentru toți românii de pretutindeni. În acestă zi ne amintim de rădăcinile noastre, de patria mamă, de tărâmurile frumoase ce ni le oferă țara noastră și astfel în noi se naște un sentiment puternic de patriotism.

Am avut ocazia să vizitez multe locuri #dinRomânia, însă nu suficiente, sau cel puțin nu câte mi-aș dori eu, dar cele pe care le-am văzut au fost cu adevărat frumoase. Alături de Redescoperă România am vizitat Dobrogea și Delta Dunării și am învățat să apreciez și mai mult ceea ce deja iubeam.

Eu iubesc România, iubesc românii și iubesc locurile din țara noastră, cu bune și cu rele. Este o țară superbă cu un potențial uriaș, și chiar sunt foarte dezamăgit când aud români care nu știu ce sărbătorim astăzi, pe 1 decembrie.

În 1918 a avut loc unirea Transilvaniei cu România, iar locul reprezentativ al acestei uniri a fost la Alba Iulia. Rezoluția unirii a fost citită de Vasile Goldiș:

Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre.

Astăzi, pentru noi, românii, această zi este una reprezentativă și de mare însemnătate. Sunt mândru că sunt român și mă bucur din tot sufletul de această zi atât de frumoasă. Bineînțeles, nu toate merg bine în această țară și avem multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm, însă această zi nu se referă la politică sau la greșelile pe care le-am făcut noi, oamenii, ci la faptul că suntem o națiune și că avem cu ce ne mândri.

În decursul zilei urmează fotografii de la activitățile comemorative ale forțelor armate.

1 Decembrie - Ziua romaniei

Comments

Categories: Evenimente, Fotoreportaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *