Ziua Națională a Artei Fotografice – 11 ianuarie

Așa cum spuneam astăzi într-un articol de pe Comunitate Foto,  Ziua Națională a Artei Fotografice 11 ianuarie a fost declarată oficial de către ministrul Culturii, Kelemen Hunor,  și premierul Emil Boc, Ziua Artei Fotografice în România.

Această dată de 11 ianuarie a fost aleasă pentru că este ziua de naștere a unuia dintre primii mari fotografi ai țării noastre, Carol Popp de Szathmary, un fotoreporter de război ce a petrecut aproape jumătate de secol în București. Fotografiile sale sunt deosebite în raport cu vremurile în care a trăit și cu aparatura existentă în acea perioadă.

Cu ocazia acestei zile se vor organiza mese rotunde pe diverse teme specifice fotografiei, simpozioane, expoziții de fotografie și diverse acțiuni culturale. Ministrul Culturii a declarat vineri, la semnarea Hotărârii de Guvern, următoarele:

“În peste 160 de ani de fotografie profesionistă, în România s-a acumulat o experienţă notabilă şi un patrimoniu imagistic excepţional. Acesta este doar unul dintre argumentele care justifică identificarea unor soluţii în vederea înfiinţării unui Muzeu al Fotografiei în România”

Sunt curios cum se simte această zi la voi, dacă aveți parte de aceste acțiuni culturale deosebite cu ocazia Zilei Naționale a Artei Fotografice în România. La mulți ani, fotografi români! 

Comments

Categories: Ştiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *