Desfasurare de forte ISU -29

Desfăşurare de forţe pe linia situaţiilor de urgenţă

Ieri, în Odorheiu Secuiesc, în cadrul Complexului Comercial Merkur, a avut loc un exerciţiu de cooperare pe linia situaţiilor de urgenţă, organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Harghita.

Au fost create mai multe situaţii tactice: incendiu, descarcerare, intervenţie smurd pentru acordarea primului ajutor victimelor incendiului şi apoi celor prinse între fiarele maşinii contorsionate, depistarea şi scoaterea în afara complexului a unui pachet suspect de către brigada antitero, un pachet explozibil.

La aplicaţie au participat, pe lângă pompierii de la ISU, şi SRI, Serviciul de Ambulanţă, Jandarmeria, poliţia. Evenimentele simulate au atras atenţia trecătorilor şi au constituit un exerciţiu de antrenament şi testare pentru organele abilitate.

Ca şi fotograf, am încercat să surprind cât mai bine situaţiile importante, însă perimetrul de siguranţă stabilit a fost un oarecare impediment. Oricum, nivelul respectului populaţiei faţă de ISU este foarte ridicat datorită acţiunilor lor promte în situaţii dificile.

Comments

Categories: Evenimente, Fotoreportaj

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *