15 Martie - Ziua maghiarilor de pretutindeni

Ziua maghiarilor de pretutindeni – 15 martie

Astăzi este 15 martie, o zi importantă pentru maghiari. Astăzi se celebrează ziua ungurilor de pretutindeni, iar în Transilvania vor avea loc manifestări comemorative și artistice în mai multe orașe și județe.

Mii de oameni se vor aduna pe străzile din Cluj, Mureș, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc sau Odorheiu Secuiesc pentru a sărbători această zi. Activitățile realizate sunt chiar interesante. Depuneri de coroane, spectacole, dansuri, parade sau discursuri, toate acestea vor marca această zi specială pentru unguri.

Eu, ca în fiecare an, voi lua parte la aceste evenimente pentru a surprinde entuziasmul maghiarilor și pentru a vă arăta fotografii de la celebrări. Din partea mea un la mulți ani călduros o sărbătoare frumoasă!

Ceremoniile de anul acesta au fost de asemenea foarte frumoase și liniștite. Pe lângă discursurile clasice au avut loc parade cu călăreți, depuneri de coroane și diverse momente artistice.

 • Pe parcursul acestei zile voi updata constant cu fotografii de la evenimente.

 

Comments

Categories: Evenimente, Fotoreportaj

7 comments

  • Alex Dima

   Eu, prin acest fotoreportaj, tocmai asta am vrut să ilustrez! E un eveniment chiar frumos și e păcat să fie stricat cu comentarii nefondate.

 • dan

  oricum bravo pentru fotoreportaj.
  si eu sunt din zona harghitei dar stau in bistrita
  cunosc realitatea de acolo , din păcate sunt multi ….. cu probleme la bibilică

 • Csimi

  Anu` asta chiar ca au fost foarte moderate toate discursurile, nu s-a pus accent exagerat nici pe autonomie, nici pe realizarile “extraordinare” ale primariei. Ma asteptam la ceva cu mult mai mult iz elctoral sau populist, lucru care spre surprinderea mea nu s-a intamplat. Si eu zic ca-i bine :)
  P.S. Fotoreportaj frumos, dealtfel (am stat in spate, langa biserica reformata)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *