SONY DSC

Budapesta – Jurnal de călătorie

Așa cum ați citit zilele trecute pe blog, am pornit weekendul acesta spre Budapesta. Din păcate am avut probleme cu wireless-ul în hotel și nu am reușit să mă conectez decât foarte puțin zilele acestea.

A fost o călătorie frumoasă, dar foarte obositoare. Pe lângă fotografiile realizate, fiind în grup destul de mare, ne-am distrat foarte mult și astăzi s-a resimțit oboseala, însă a meritat!

Am început vizita în Budapesta printr-o plimbare prin oraș. Ce mi-a plăcut în mod deosebit la acest oraș este faptul că e foarte liniștit, în comparație cu alte capitale. Stilul arhitectural rămâne constant, iar străzile sunt foarte curate.

Parlamentul se vede foarte, foarte frumos și măreț de peste Dunăre, iar în interior este o capodoperă arhitecturală în stil neogotic. Am rămas impresionat de luxul din interior, de măreția și impozanța clădirii și de bunul gust cu care a fost făcută.

Am vizitat Castelul Buda, un loc foarte frumos și foarte plin de lume. Tot acolo este și președinția Ungariei. Spre surprinderea mea, în momentul în care am ajuns acolo începea un protest destul de mare împotriva președintelui.

Un alt loc deosebit este Biserica Mátyás, sau  Biserica Adormirea Maicii Domnului din Budavár. Am rămas impresionat de construcția neogotică de la finalul secolului XIX și de impozanța acesteia. Ce m-a dezamăgit a fost, însă, faptul că după ce am plătit taxa de intrare am constatat cu stupoare că nu am ce să vizitez. Toată biserica era în renovare, acoperită cu pânză, iar altarul era plin de oameni care făceau curățenie. Extrem de dezamăgitor faptul că era anunțat într-un colț mic, cel de la bilete nespunând nimic.

Mi-a plăcut foarte mult și Piața Eroilor, o zonă foarte frumoasă din centrul Budapestei unde se ridică un monument superb!

Budapesta este un oraș frumos, liniștit în care m-aș reîntoarce oricând. Mi-au plăcut și puburile de acolo, în special Caledonia, un irish pub unde îmi doream de mult să ajung.

 

Comments

Categories: Fotoreportaj, Jurnal de călătorie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *