Broker sau Asigurator ?

Am avut ocazia zilele trecute sa asist la emiterea unei polite rca. O cunostiinta mai veche se ocupa de asigurari de ani buni si am profitat de ocazia de a asista de la inceput si dupa momentul in care clientul era iesit pe usa. Nu mi-am inchipuit ca poate sa fie atat de multa munca in spatele emiterii unei polite rca. Am crezut ca este simplu: scrii niste date , iei banii si gata ! In spate, in schimb e o adevarata “lupta”.

Ca sa ai un portofoliu generos trebuie mai mult decat atat. Daca vrei sa vina si la anul tot la tine, atunci trebuie sa faci imposibilul si sa ii dai asigurarea mai ieftin decat exista pe piata, daca e mai scump, il pierzi sigur,indiferent de cati ani, decenii etc incheie asigurarea la tine, iar daca ai aceleasi preturi ca si in alte parti, o sa se intrebe de ce a mai batut atata drum pentru aceeasi asigurare pe care o gasea mai aproape de casa. Amicul asta al meu a reusit sa isi mentina o buna parte din client, dar nu mai el stie zbaterea din spate.

In primul rand, trebuie sa ai mare grija sa nu gresesti nici o virgulita pentru ca vei isca o revolta. De exemplu, imi explica el mie, ca pretul tine in mare masura de CNP si de seria de sasiu. CNP-ul e putin probabil sa il gresesti, dar la seria de sasiu, care este alcatuita atat din cifre cat si din litere este posibil sa inversezi un character, sau sa confunzi “S” cu “5” etc. sis a iasa un pret mai mare. De ce ? Pai, din 2010 exista sistemul bonus-malus, istoricul se alcatuieste in functie de CNP-ul proprietarului si seria de sasiu
a masinii. Ea va avea un anumit istoric peste 2 ani, dar daca ii modifici seria, automat o va considera masina noua si pierzi istoricul. Si sunt multe alte lucruri in spate la care trebuie sa fii atent.

Eu am amici care isi incheie online asigurarea, la cei de la rca ieftin si multora le-a fost teama la inceput, dar acum s-au obisnuit, totul vine de la sine, au incredere. Eu nu stiu daca as apela la mediul online, dar din cate am inteles tot mai multi renunta la vechea modalitate de achizitonare a rca-ului si se indreapta catre avantajele oferite de internet.

Ceea ce trebuie facut sau cel putin ce gandesc eu, este sa mergi la un broker pentru ca acolo vei afla preturile de la toate companiile de asigurari si nu trebuie sa mai mergi tu de la un asigurator la altul, ceea ce este un foarte mare consumator de timp.

Sunteti de acord cu mine ?

 

Comments

Categories: Orfan

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *