SONY DSC

Palatul Parlamentului din Ungaria

De ceva vreme aşteptam puţin timp liber să pregătesc fotografiile din acest articol. Vreau să vă spun că Palatul Parlamentului din Ungaria m-a impresionat în cel mai plăcut mod posibil.

De pe malul opus al Dunării, clădirea se ridică într-un mod impozant şi te îndeamnă să o admiri. Construită în stilul englez neogotic, cu diverse influenţe franceze şi de baroc, aceasta este o construcţie impresionantă ce, pentru mine, se aseamănă, măcar ca idee, cu Palatul Westminster din Anglia sau cu Catedrala Sain Patrick din New York.

Pe lângă această primă impresie, din exterior, vreau să vă spun că interiorul este la fel de frumos. O construcţie masivă, cu 691 de camere, 200 de birouri şi 40 de kilograme de aur, aceasta reprezintă Sediul Adunării Naţionale din Ungaria şi datează din 1896.

Această clădire este un simbol al exprimării suveranităţii naţiunii şi un motiv de mândrie pentru unguri. Au expuse picturi foarte importante şi sculpturi ai liderilor maghiari şi din Transilvania. A fost o plăcere să petrec câteva ore vizitând palatul şi sper să vă faceţi o idee, din fotografiile ce urmează, despre farmecul special al clădirii.

Comments

Categories: Jurnal de călătorie

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *