Marin Preda 12P

Dinspre liceu înspre facultate

Mă gândesc acum cât de repede a trecut timpul şi mă bucur că s-a terminat liceul, deşi o să îmi fie dor de el. Tocmai s-a terminat examenul de Bacalaureat şi aştept cu nerăbdare să treacă şi perioada de admiteri la facultate pentru a fi student.

Examenele pentru bacalaureat, sincer, nu mi s-au părut foarte grele. La partea de competenţe am luat experimentat la toate probele. La Competenţe Digitale am obţinut 96 de puncte, la română experimentat şi la engleză B2 pe linie.

Probele scrise nu au fost grele, aşa cum am tot auzit în ultimele zile la televizor. Dacă ai învăţat, este destul de uşor să treci cu notă mare. Notă de trecere a fost foarte uşor de luat. Pentru notele peste 9 trebuia învăţat un pic mai mult. Tot nu îmi vine să cred cât de scăzută a fost promovabilitatea anul acesta.

Sincer vă spun, mă bucur foarte mult că după atâţia ani, în sfârşit acest examen se îndreaptă pe direcţia cea bună. În centrul meu de examen nu s-a copiat, iar acest lucru chiar este un pas înainte pentru sistemul educaţional românesc care încă mai are de reparat multe probleme.

Notele pe care le-am obţinut nu sunt chiar cele mai bune. Am suferit o mare dezamăgire când am văzut rezultatul de la limba română, însă o să vedem rezultatul final vineri, după contestaţie. Clasa a XII-a am absolvit-o cu media 9.92.

  • Limba şi Literatura Română – 9.00
  • Istorie – 9.75
  • Geografie – 8.75

Astfel, media de la bacalaureat este, în acest moment, 9.16. Este o medie bună, însă se putea mult mai bine şi aştept rezultatul contestaţiei pentru că ştiu că am scris mult mai bine.

În 2 săptămâni urmează examenul de admitere la Facultatea de Drept din Bucureşti, opţiunea numărul 1 pe lista mea. Examenul constă în 100 de întrebări, grilă. 60 din lb. română ( morfosintaxă, sintaxa frazei, fonetică şi vocabular ) şi 40 din economie. Sunt convins că va fi un examen greu, dar sper, de asemenea, că voi intra

A doua opţiune este Facultatea de Drept din Cluj, unde se intră doar pe baza mediei de la Bac. Am renunţat la ideea de a da la SNSPA pentru că mi-am dat seama că îmi doresc cu adevărat să fac Dreptul, apoi Institutul Naţional de Magistratură şi să devin judecător.

Acestea sunt planurile mele în ceea ce privește cariera profesională. Bineînțeles, nu voi renunța la fotografie sau blogging, acestea fiind cele mai mari pasiuni ale mele. A trecut un moment important din viața mea și mai urmează doar un pas până la a fi student și, sper, a mă muta la București.

Comments

Categories: Fotografii orfane

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *