SONY DSC

Uneori este mai greu

De multe ori, din dorința de a face cât mai multe lucruri și de a fi implicat în tot ce îmi place, am ales să lucrez sau să mă dedic anumitor chestii care îmi ocupă foarte mult timp. Îmi place să fac bine ceea ce fac, iar anul trecut am avut o perioadă foarte încărcată.

Am venit la facultate, m-am mutat la Cluj, am început să lucrez aici ca fotograf în multe locuri și, totuși, am avut grijă să nu neglijez facultatea. Acea perioadă, însă, a fost epuizantă. 4 nopți pe săptămână nu dormeam, lucram cât puteam și mă pregăteam să pot ține pasul cu facultatea, lucru care nu este deloc ușor în momentul în care vii de la liceu și îți alegi dreptul. ( nu lucram pentru că aș fi avut neapărat nevoie, ci pentru că asta mi-am dorit )

Aveam momente în care mă gândeam că nu am făcut alegerile potrivite. Nu mi s-au potrivit anumite joburi, am avut probleme mari renunțând la unele dintre ele, mă gândeam că poate nu este facultatea potrivită pentru mine sau, pur și simplu, mă simțeam singur uneori. O avalanșă de sentimente, de trăiri noi, o grămadă de experiențe.

Am lucrat ca fotograf în diverse cluburi din Cluj, aveam contracte personale, ședințe foto, nunți, stagii de practică pentru facultate, iar uneori acestea aproape se suprapuneau, iar eu eram epuizat. Am ales să fac prea multe lucruri, am învățat și mai multe, iar toate acele lucruri pe care am ales să le fac am avut grijă să le fac bine.

A fost un an foarte greu, o experiență nouă, dar și cel mai frumos an de până acum. Totul nou. O nouă viață în care am luat lumea în piept și am încercat să îmi găsesc locul. Cel mai greu a fost să iau deciziile potrivite. Mă uit acum în urmă și îmi dau seama că nu regret absolut nimic din ce am făcut în această viață. Cu siguranță regret că nu am făcut mai multe, însă nu îmi pare rău de nimic din ceea ce am făcut.

Am avut așteptări foarte mari de la anumite chestii și am fost dezamăgit. Și în acest moment sunt dezamăgit și trist din anumite perspective, însă viața merge înainte și totul s-a aranjat până acum în așa fel încât să fie bine și sunt absolut sigur că și de acum va fi la fel.

Orice îți propui să faci, #SePoate! O să revin mâine cu o continuare la această poveste, un răspuns adresat mie la întrebările pe care mi le-am pus și o scurtă lecție pe care am învățat-o atât de bine. Tot mâine vă voi explica și care este legătura acestei fotografii cu textul citit mai sus.

SONY DSC

Comments

Categories: Orfan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *