Foto-1

O seară în oraş încheiată cu contuzii şi escoriaţii

Un băiat merge într-un club cu o fată într-o seară normală de vineri, în centrul Clujului. După câteva dansuri, niște oarecare se iau la bătaie fix lângă tine. O iau pe fată și ne dăm puțin în spate, tocmai pentru a evita să ne băgăm într-o altercație care nu avea nimic de-a face cu mine sau cu ea.

În momentul în care cineva îi desparte, îl aruncă lângă mine pe unul dintre ei. Când m-a văzut, fără să îi fac ABSOLUT NIMIC, a turbat și mai tare. M-a luat de gât, m-a trântit la pământ și timp de secunde bune m-a strâns de gât. Încercam să scap, iar când într-un final i-am descleștat mâna din gâtul meu, m-a prins cu picioarele de gât și a continuat să mă sugurume. Repet, nu l-am văzut în viața mea pe omul acesta și nu i-am adresat niciun cuvânt, nimic!

Norocul meu a fost, și le mulțumesc oamenilor care au intervenit, că l-au ridicat de pe mine. Mai multe persoane au încercat să îl imobilizeze, dar omul se zbătea îngrozitor și voia să bată pe oricine apucă.

M-am dus la un bodyguard, care pur și simplu stătea și se uita cum lumea încearcă să îl scoată afară de mâini și de picioare, și l-am întrebat cum se poate ca omul acesta să sară la bătaie în halul acesta și nimeni să nu facă nimic. Nu m-a băgat în seamă, iar la câteva secunde după omul nostru a reușit să scape și a căzut pe mine. Fiind și foarte nervos după ce am fost strâns de gât atâta timp, l-am lovit, și sunt sigur că se poate vorbi de legitimă apărare atât timp cât în acel moment, dacă omul ar fi putut, mi-ar mai fi dat până nu mai mișcam.

Eu nu sunt bătăuș. În viața mea nu m-am bătut sau niciodată nu am fost implicat într-o bătaie. Îmi pare rău că l-am lovit atunci pe om, dar în starea de nervi pe care o aveam nu te mai poți controla complet. Și clar eram și speriat. Am fost un om prost pentru că nu m-am controlat și pentru că nu am plecat din club în momentul în care l-au ridicat de pe mine. Nu a fost niciun gest eroic din partea mea, a fost o prostie, cu atât mai mult cu cât după mi-am luat bătaie și mai rău.

În acel moment m-a văzut un prieten de-al lui și a venit la mine, iar în timp ce mă înjura frenetic m-a prins de gât, m-a izbit de bar, moment în care a lovit-o și pe fata care mă însoțea, făcând-o să cadă peste niște lăzi de bere. Am încercat să mă apăr, dar la un moment dat am căzut pe jos. Omul a început să mă lovească din nou cu pumnii și picioarele oriunde apuca timp de ceva vreme până, ÎN SFÂRȘIT, cineva l-a oprit! Ulterior am aflat că a fost un bodyguard, dar acest lucru îl voi putea confirma doar mâine, după ce voi urmări înregistrările video de la club.

Imediat tot clubul s-a umplut de un gaz puternic, iar noi am ieșit cu direcția la barul de deasupra pentru a căuta managerul. Bineînțeles că nu s-a rezolvat absolut nimic, iar când am ieșit erau poliția și ambulanța la fața locului. Pe respectivul, cel care m-a agresat prima dată, l-au luat cu ambulanța, iar echipajul de poliție a plecat imediat, fără să îmi ia nicio declarație, deși m-am dus la ei și le-am spus că vreau să fac o plângere.

Ulterior am vorbit cu cei de la poliție, le-am spus ce s-a întâmplat, dar răspunsul lor a fost că trebuie să depun plângerea după ce iau certificatul medico-legal. Totul s-a petrecut vineri noaptea, în jurul orei 3, în centrul Clujului.

Am venit acasă, iar a doua zi dimineață Andrei, căruia îi mulțumesc pentru ceea ce a făcut, m-a dus la urgențe pentru a fi siguri că nu am nimic grav. Cei de la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Cluj-Napoca  s-au comportat exemplar și mi-au făcut toate analizele posibile în cele 7 ore petrecute acolo ( analize de sânge, de urină, ecograf, EKG, raze, tomograf ).

Concluzia medicilor a fost contuzie toraco-lombară stângă, escoriații regiunea laterală și posterioară hemitorace stâng 1/3 medie 6 1/3 inferioară. Escoriații 1/3 medie hemitorace drept. Escoriații regiunea antero-laterală a gâtului. Escoriații cot drept flanc stâng. Afirmativ agresiune în urmă cu 8 ore.

 Nu este nimic grav, din fericire, iar asta se datorează celor care au intervenit. Totuși, este inadmisibil ca astfel de incidente să aibă ca victime persoane care nu fac nimic, iar cluburile ar trebui să fie mai atente cu serviciile de pază la care apelează.

Bineînțeles, mâine dimineață urmează să îmi ridic certificatul medico-legal și după ce mă voi consulta cu anumite persoane, cel mai probabil voi depune plângere penală împotriva celor doi agresori pentru loviri și alte violențe, conform articolului 191 Cod Penal în vigoare.  Vom vedea cum se va rezolva toată situația și vă voi ține la curent.

Update: Clubul în care a avut loc altercaţia este Janis la Stuf.

Foto-1

( Escoriaţiile s-au mai estompat, totul petrecându-se acum două zile iar pozele fiind realizate astăzi )

Comments

Categories: Fotografii orfane

14 comments

 • spi-oana

  Well eu prefer locurile unde sunt scosi rapid afara. Eu am fost prinsa (relativ) intr-o altercatie d-asta, nu am vazut si am fost trasa prea tarziu din directia lor. Am scapat cu 4 vanatai pe coate si maini de la cum stateam sprijinita de bar.
  Succes si nu te lasa !

  • Alex Dima

   Eu nu sunt un foarte mare fan al cluburilor, dar uneori mai este nevoie şi de o distracţie.

   • spanac

    Nici nu mai știi cum să ielși din casă. Înarmat sau nu. Deși nicicum nh-ar fi OK. Tu ai procedat corect. Deși dacă s-ar fi pus careva pe mine să mă strânge de gât, măturam cu el pe jos, nu m-aș fi dus la bodyguardul care se uita ca idiotul decât să-i dau eventual câteva peste ochi. Dar și atunci ăla putea obține un certificat medical, deoarece l-am vătămat.

 • Revo

  Lăsând la o parte întâmplarea, pentru care tu nu ai absolut nicio, poate că ar trebui îți pui și tu niște semne de întrebare. Te omorau ăia dacă nu era și altcineva prin preajmă. Ia-ți niște măsuri: du-te la sală, mai pune niște kg pe tine, un curs de auto-apărare. E adevărat că e greu să le ții piept unor astfel de animale, dar măcar știi că ai făcut tot ce a depins de tine.
  Din nou, e doar un sfat, nu un reproș. Îmi pare rău să aud despre orice că trece prin așa ceva. Însănătoșire grabnică!

  • Alex Dima

   Am făcut şi sală o perioadă, dar nu sunt genul de om solid şi nu voi putea fi niciodata. Totuşi, nu consider necesar să ai muşchi şi o construcţie fizică impozantă pentru a putea ieşi pe stradă. Mulţumesc pentru urări.

 • ioana

  nu te mai duce in astfel de cluburi….janis si toate cele afiliate sunt cunoscute pt astfel de altercatii. un prieten de al meu s-a ales cu “buzunare” dupa o noapte in clubul ala….anyway multa sanatate alex

  • Ana-Maria

   Cluburile Janis – imaginea mea: pereti transpirati, conteaza banul si muschiul, investitii minime in felul in care arata locul (dincolo de bani, ma refer la eforturile creative sau utile pentru clienti), monopol de baruri – unde te invarti, dai peste ele – niste bani care intra la greu acolo. Ce mai conteaza un student batut, cand sunt alte mii de oameni care sunt oricand pregatiti sa transpire acolo?

 • dan

  Din ce știu eu , e că dacă te înțelegi cu agresorii la poliție ei nu mai răspund penal , așa e noua lege .
  O știu asta din propria experiență recentă , deci, sfatul meu e să nu dai curs înțelegerii cu ei ci să ceri punerea legii în aplicare .
  Dar asta dacă te ține instalația fiindcă agresorii nu se jenează să te amenințe nici în sediul poliției ,, ceva de genul – nu te împaci te mai vizităm sau ne mai întâlnim etc ,, acum , ori faci ca mine și nu te împaci ori te împaci și treci peste poveste .

  • Alex Dima

   Într-adevăr, noul Cod de Procedură Penală permite împăcarea părţilor la foarte multe infracţiuni. În acest caz nu va fi vorba de împăcare.

 • alin

  CCine pula mea te-a pus sa umbli in cluburi ? Numai retardatii si curvele mai umbla in asa ceva ! Fiind 99 % dintre romani asa, aproape toti umbla….insa oamenii normali ar trebui sa stea acasa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *