national-arena-bucuresti-16-body3

Stadioane fără oameni şi oameni fără stadioane

În România anului 2016, cu ideea că fotbalul este un sport naţional şi foarte iubit de români, există nişte probleme care sunt mai mult decât grave. Bănuiesc că ştiţi la ce mă refer, nu? Este vorba de National Arena şi Cluj Arena.

National Arena este un stadion care nu funcţionează de 5 luni de zile. Bucureştiul a pierdut în aceste 5 luni aproximativ 400.000 euro, bani pe care i-ar fi câştigat în urma închirierii arenei. Sunt echipe care nu au stadion, sunt echipe care deşi au propriile stadioane ar fi vrut să joace pe National Arena ( cum ar fi derby-urile Dinamo-Steaua), dar aceasta nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a funcţiona în condiţii de siguranţă.

S-au jucat sute de meciuri, au fost organizate două concerte şi o finală de Europa Leauge. Eu nu spun că oferă sau nu condiţii de siguranţă, ci pur şi simplu nu pot să înţeleg cum înainte a putut să funcţioneze, acum nu mai poate, iar în câteva zile se va redeschide fără a se modifica ABSOLUT NIMIC în construcţie sau acoperiş!

Singurele motive pentru care nu a putut să funcţioneze s-au datorat agrementului pentru acoperiş, unele teste arătând că nu este în regulă, iar altele arătând că este în regulă. Oameni buni, suntem întregi la cap? Avem cel mai frumos stadion din ţară, este în capitală şi ar fi plin de oameni la meciuri, dar noi îl închidem şi îl deschidem pe motive de siguranţă publică, fără a modifica nimic!

În extrema cealaltă se situează Cluj Arena. Un stadion de asemenea frumos şi spaţios ( cu un gazon execrabil, lucru care nu înțeleg cum a fost permis ) , dar pe care nu are cine să îl folosească, U Cluj fiind într-o situaţie extrem de delicată din punct de vedere financiar ( plus faptul că sunt în liga a II-a, iar banii sunt considerabili mai puţini ). U Cluj este o echipă care trăieşte prin fanii săi, că în rest este lăsată să moară.

Să nu mai spunem de faptul că meciul cu Spania a tot fost jonglat dintr-o parte în alta sau de faptul că în anul 2020 România va găzdui 4 meciuri de la Euro 2020, iar statul român s-a angajat să lege aeroportul de stadion prin ceva, orice ( metrou, cale ferată, autostradă ), dar șansele tind spre zero ca acest lucru să fie realizabil.

Nepăsare, prostie, neputință sau lipsă de profesionalism? National Arena cu oameni fără stadion și Cluj Arena, un stadion fără oameni.

Sursă foto.

Comments

Categories: General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *